Styrelsen

Ordförande

Boel Nordström

E-post: boelnordstrom@outlook.com

Som ordförande i Gnestaorten vill jag bidra till att skapa en miljö där vi kan lära av varandra och dela problem och glädjeämnen kring bin och biodling. Själv är jag tämligen ny som biodlare (sedan 2020) och jag förundras över hur mycket jag hela tiden lär mig, just när jag tror att jag kan något, måste jag omvärdera och justera. Jag ser fram emot att utvecklas och utbyta kunskaper tillsammans med er.

Sekreterare

Linda Norelius Moberg

E-post: linda.norelius@gmail.com

Kassör

Karin Littmann

E-post: karin.littman@gmail.com

Ledamot

Jens Västberg

E-post: jens.vastberg@telia.com

Ledamot

Alejandra Andersson

E-post: alejandra.andersson@gmail.com

Jag tänkte berätta hur jag kom i kontakt med biodling.
Det var när jag träffade min man och vi började tillbringa stora delar av sommaren i Gnesta på svärföräldrarnas gård. Jag som är ett tvättäkta betongbarn kände mig lite vilsen i all natur och kände att jag ville ha en plats och ett syfte med min tid på landet.
Efter att ha sett ett program på TV insåg jag att biodling var min grej, inte så mycket för att bidra till mångfald eller för den eventuella honungen som jag kunde skörda. Nej, det som lockade var den tuffa dräkten, javisst, jag erkänner att det var kläderna som fick mig att starta med biodling.
Nu såhär nästan 12 år senare kan jag bara skatta åt det, samtidigt känner jag mig lyckligt lottad. Att får vara biodlare ger så mycket mer än bara honung, det ger mig en meningsfull och viktig uppgift i vårt arbete att bevara mångfalden i vår natur. Detta samtidigt som jag kan njuta av att vara i bigården, höra surret, känna dofterna och få ta del av livet i kuporna, det är en obetalbart!
Idag är jag styrelseledamot för föreningen och det är bara för att jag vill dela denna fascination för bina med andra likasinnade. Härmed vill jag därför hälsa dig välkommen till vår förening, och jag hoppas att du får svar på dina frågor oavsett vilken nivå du har på biodlingskunskaperna.

Suppleant

Alexandra Hüglley

E-post: Alex.huegly@gmail.com

Suppleant

Jesper Bondesson

E-post: jesper.bondesson@gmail.com